Menu Close

IN THE MAKING – SPOONS

Okey let me just tell you. I have been working on another diy for you and it’s been taking the whole week and I’m still not finished. It is not going well! I wanted to show you a wall hanging thingie that i’ve been seeing alot lately, but first I could NOT figure out how to tie from the instructions I was following, and I had to start over a couple of times. And feeling really stupid about it. Then I desided that “aah I do it my own way”, so I started doing it the way I remember doing “friendship bracelets”. And in the middle of the whole thing I remember I haven’t taken a single picture for the tutorial.. gah! And on top of that I really like the look of the ones that have a really thin thread, and I think I might have taken a thread that is too thin because it is going to take forever… So instead of that you get to se a couple of pictures from another diy I’m working on.

// Okej, först måste jag bara berätta att jag har pysslat med ett annat diy till bloggen hela veckan och det är fortfarande inte klart! Jag kan bara säga att det inte gått bra. Jag ville visa er ett diy som är en vägghängd bonad som vi har sett så mycket av på sistone, men först kunde jag verkligen inte komma på hur jag skulle knyta från instruktionerna jag följde, så jag fick börja om ett par gånger. Sen tänkte jag att “ääh jag knyter väl som jag själv vill”, och började knyta, ni vet som när man gjorde “vänskapsband”.  Och mitt i allt knytande så kom jag på att jag inte tagit några bilder på hur jag gjort.. pust..  Och till råga på allt så gillar jag utseendet på de bonaderna som har riktigt riktigt tunn tråd, men jag tror att jag kanske har valt en alldeles för tunn för det kommer att ta evigheter.. Så istället för det diy:et så får ni se bilder från ett annat diy jag håller på med.

spoon

I don’t know where it comes from but I have really started to like ceramics that look homemade. A bit crocked, with fingerprints, and not at all “perfect”. So I bought some white clay, and made some spoons. I also tried some different ways to make them. The biggest spoon (on the right) I made by forming the top of the spoon with my fingers. The others I made by rolling a ball first, then I pressed my thumb in the middle of the ball to make the spoon shape. I like the look of the second way better, so the rest of the spoons I made the same way. The next step will be to treat the spoons with something ( I haven’t decided yet) so that it doesn’t matter if the spoons get wet. Stay tuned..

/// Jag vet inte riktigt vart det kommer ifrån, men jag har verkligen börjat gilla keramik som ser handgjord ut. Ni vet så där krokigt, och snett, med fingeravtryck, och inte alls “perfekt”. Så jag köpte lite vit lera och gjorde några skedar. Jag provade också att göra dem på lite olika sätt. Den stora skeden ( till höger) har jag bara tagit en bit lera och format den fritt till en skedform, de andra skedarna gjorde jag genom att först rulla en boll, sedan trycka tummen i mitten av bollen och på så sätt forma en sked. Jag gillade utseendet på det andra sättet bättre, så de resterade skedarna gjordes på det sättet. Nästa steg blir att behandla dem med något ( har inte bestämt vad än) så att det inte spelar någon roll om skedarna blir blöta. Fortsättning följer..

spoon1

spoon

spoon2